Een bedrijf beginnen en online zichtbaar zijn

Gefeliciteerd! Je bent je eigen onderneming gestart! En als je echt “werkgeverloos” bent dan kan je nu gaan genieten van het leven van een ondernemer. Alleen weten jouw potentiële klanten dat jij er bent? In dit blog vertel ik hoe jij jouw bedrijf online zichtbaar maakt.

In dit artikel vertel ik je over een paar belangrijke dingen en geef je daar meer uitleg over.

Een website: de basis

Bij een onderneming hoort nu toch écht een website. Een aantal jaar geleden was het nog niet echt nodig. Alleen nu, anno 2019/2020, echt wel. Er is geen excuus meer om geen website online te gaan zetten. Begin een gesprek met iemand en de telefoon wordt gelijk al gepakt om te zoeken, te controleren of te bekijken.

Het maakt niet uit of je een website maakt met 1 pagina of een website met meerdere pagina’s. Als je maar “online zichtbaar bent” met je onderneming. Zodra iemand een bedrijf zoekt gebruikt deze over het algemeen Google en wil gelijk jouw bedrijf bekijken. Over zichtbaar zijn in Google heb ik ook nog tips.

En let op: géén website is een potentiële klant minder!

Heb je (nog) geen website? Lees dan verder wat je dan kan doen.

Met een website kan je laten zien wat je onderneming biedt. Is dat nog niet het geval? Ben je bijvoorbeeld net begonnen of zit je in de aanloop? Dan kun je op je website een telefoonnummer plaatsen of een contactformulier. Heel eenvoudig allemaal.

Wat heb je nodig voor een website?

  1. Iemand die dit kan maken voor jou
  2. Een goede webhosting
  3. Een domeinnaam

MediaConcepts: webbouwer

Ik ben 1 van de vennoten van MediaConcepts.online. Omdat wij tot de kern komen van wat een relatie wil kunnen wij websites bouwen die meer doen dan online zichtbaarheid. Meer informatie over MediaConcepts lees je hier.

Een goede webhost met domeinnaam

Een bedrijf waar ik mijn relaties een website en domeinnaam laat afnemen is bij SoHosted. Bij hen heb ik goede ervaringen. Ze bieden een goede omgeving voor een website, hebben goede support en ze zijn ook niet duur.

Klik hier als je meer wilt weten over de hosting

Klik hier als je meer wilt weten over het aanvragen van een domeinnaam

Gevonden worden via Google

Als je een website hebt wil je dat deze in de meest gebruikte zoekmachine wordt gezien. Dat iedereen bij jouw bedrijf komt.

Ik zal je gelijk uit de droom helpen: dat gebeurt niet zomaar. Daar moet je zelf ook wat voor doen. Net als bij het bedrijven van een fysieke winkel of bedrijf hebben moet je ook voor jouw website reclame maken. Dus meld jouw website aan bij zoekmachines, zorg voor een goede vermelding bij Google.

Deze vermelding bij Google kan eenvoudig via Mijn Bedrijf. Als iemand dan op jouw bedrijfsnaam zoekt dan ziet de zoeker jouw bedrijf als eerste. Zoek maar via Google naar “IZEE”, mijn onderneming voor websites testen. Link naar IZEE.

Na het bouwen van de website…

Als je je website online hebt staan is het zaak om de website te promoten. Doe dit via verschillende kanalen als bijvoorbeeld: Facebook, Twitter, LinkedIn, de e-mailhandtekening, blogs en gewoon noemen als je iemand spreekt over jouw bedrijf. Maak ook gewoon reclame voor jouw bedrijf via mond op mond reclame.

Dank je dat mijn blog hebt gelezen over online zichtbaarheid voor jouw bedrijf. Heb je nog tips of trucs die je wilt delen? Laat deze dan hieronder achter. Of heb je een vraag over het laten maken of testen van een website: Neem dan contact met mij op.

2 Reacties

  • Herman

    9 oktober 2019

    Ik hoopte een informatief stuk te lezen maar beland bij een of ander verkapte reclameblok. Mij ben je als lezer kwijt.

Geef een reactie