lockdown scrabble

Geen lockdown voor ondernemers!

Bam! In je face: een heleboel ondernemingen moesten hun deuren sluiten. Dat is echt verrot. Gewoon heel hard deze realiteit. Zeker nu aan het einde van het jaar. Daar gaat die mooie omzet waar je op had gehoopt te behalen aan het einde van het jaar.

Bij de eerste golf had ik al het idee om dit artikel te schrijven maar was zo stom geweest het niet te doen. Waarom? Luiheid! Gewoon lui en laks. Ik had er geen zin in en schoof het idee op de lange baan. Stom! Maar ik zie nu een herkansing om jullie toch deze onderstaande tips mee te geven om de tijd te overbruggen. Met de onderstaande tips wil ik jullie ideeën geven om de bekendheid van jullie onderneming op het internet te vergroten. En ook wil ik jullie op een andere manier gaan laten kijken naar wat er allemaal mogelijk is.

Tijd goed gebruiken

Je kunt nu de komende tijd op de bank blijven zitten en afwachten tot je weer aan de bak kunt. Een beetje films en series kijken via Netflix, Videoland, Prime of Pathe Thuis. Of je kunt aan de slag gaan om jouw onderneming meer bekendheid te krijgen op het internet. Gebruik deze tijd goed. Het is al zo schaars. Je kunt deze tijd dus benutten om werkelijk terug te kijken naar het afgelopen jaar en de zichtbaarheid van jouw onderneming.

De website controleren

Eén van de tips die ik je wil geven is controleer de website, als je die hebt. Doorloop deze eens goed en bekijk of de informatie nog juist is. Zijn de teksten op orde? Klopt de informatie nog? Kan je de website bekijken op een mobiele telefoon? Werkt het contactformulier nog goed? Moeten er nog onderdelen op de website komen waar al een jaar lang geen tijd voor was om dat te regelen? Is de website goed te vinden via de zoekmachines als Bing, Yahoo en Google?

De website geschikt maken voor mobiele bezoekers

Een website laten bouwen die geschikt is voor bezoekers die hun telefoon gebruiken. Ik ben nog steeds verbaasd over de kwaliteit van de websites. Na 15 jaar zijn er nog steeds ondernemingen die óf geen website hebben óf dat hun website gewoon niet te gebruiken is op een smartphone. Als je hier zorg voor draagt zal je zien dat het aantal bezoekers op je website echt zal toenemen en dus ook de verkoop of afname van een dienst.

Ow, wat ook goed is om te weten: Google laat als eerste de websites zien aan een mobiele bezoeker die geschikt is voor een mobiele telefoon.

Wil je je website controleren maar heb je er echt zelf geen tijd voor, kaas van gegeten of heb je hier nu geen zin in? Dan kan ik het ook voor je doen. Neem dan even contact met mij op. Klik hier om naar mijn site te gaan

Een vermelding in Google (gratis!)

Google is toch de meest gebruikte zoekmachine. Heb je wel eens gezocht naar jouw eigen bedrijf en hoe die daar staat vermeld? Stap eens in de schoenen van je relatie of klanten en zie hoe zij jouw bedrijf zien bij de vermelding in Google. Doe dat eens via een vaste computer en ook via je mobiel. Dan zal je zien dat die vermelding anders is. Ook zie je gelijk wat anderen zien over jouw bedrijf. Op een vaste computer zie je dat vaak aan de rechterkant een bedrijf staan met relevante informatie. Staat jouw onderneming er fraai op? Zo niet, maak dan een Google Account aan bij https://business.google.com/. Via die tool van Google zorg je ervoor dat jouw ondernemingsinformatie zichtbaar is.

Google reviews

Als je jouw bedrijf hebt aangemeld via https://business.google.com/ kan je ook reviews laten geven door klanten, bezoekers, relaties en anderen die jouw onderneming kennen.

Hoe? Laat ze via Google gericht op jouw bedrijf zoeken. Je kunt je relaties en klanten, als je hun e-mailadres hebt, zelfs een link sturen. Mijn website is via deze link te vinden: https://www.google.com/search?q=izee+services

Dan zien ze daar een link / knop om een review te schrijven. Het voordeel hiervan is dat als mensen zoeken op jouw bedrijf via Google ze dan gelijk kunnen zien en lezen wat anderen van jouw bedrijf vinden.

Een bedrijfspagina op Facebook, Instagram en Twitter maken

Social media is, zeker nu, een erg populair medium dat mensen gebruiken. Ook hier kan je dingen posten, linken naar je eigen website, producten promoten en reviews laten geven. Als je leuke of interessante artikelen schrijft kun je die via Facebook, Twitter en Instagram promoten. Bekijk en onderzoek de mogelijkheden die bij jouw bedrijf passen.

Video van jouw bedrijf of producten maken

Als je niet bang bent voor de videocamera kan je video’s maken over jouw onderneming of van de producten. Zet ze op Facebook, Instagram en / of TikTok. Bezoekers zien tegenwoordig liever bewegend beeld dan dat ze lezen. Maak eerst een storyboard, met wat je wil vertellen, werk dit uit en film dan met je telefoon jezelf of het product.

Ik hoop dat ik je op weg heb mogen helpen met deze kleine tips en trucs. En als je zelf tips of trucs hebt. Laat het mij weten 🙂 Ik sta open voor suggesties.