Marskramerpad – het tweede deel

Het weekend van 22 november tot en met 24 november lopen we voorbij Deventer. Het doel is om op zondag ergens vlakbij Klarenbeek te lopen. In dit blog vertel ik je wat ik ben tegengekomen en mijn ervaringen van de tweede wandeling over het Marskramerpad.
Benieuwd naar de eerste 70km? Klik hier

22 november 2019

Het doel is om kaart 13 tot en met kaart 17 te lopen vandaag. We gaan met de trein vanaf Den Haag CS naar Almelo. In Almelo hebben we de bus gepakt richting het plaatsje Enter. We waren om 10:30 uur in Enter.

[av_font_icon icon=’ue864′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’25px’ position=’left’ animation=” color=” av_uid=’av-zh4e’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_font_icon] Tip: er is in Enter geen restaurant o.i.d. op dat tijdstip open. Dus na een lange rit een kop koffie te drinken en iets te eten! Dus na een lange treinreis van ong 2 uur is het advies om koffie o.i.d. te drinken in Almelo.

Onderweg zijn we veel mooie plekken tegengekomen. Hebben goed weer gehad gelukkig. Het is herfst dus het had ook kunnen regenen, toch? Gelukkig hoefden wij alleen maar een oostenwind en wat kou te trotseren.

Hotel Holten

Dit hotel wil ik echt benoemen. Rond 17:30 kwamen wij aan bij hotel Hoog Holten. Wat een leuk en mooi hotel. Heerlijke bedden, goed verzorgt, schoon, lekker eten en erg vriendelijke gastvrouwen en heren. Het hotel is trouwens ook hond vriendelijk! Dus voor wandelaars die de 4-voeter meenemen is dit perfect.

[av_font_icon icon=’ue864′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’25px’ position=’left’ animation=” color=” av_uid=’av-zh4e’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_font_icon] Een tip: Ben je een hele lichter slapen probeer dan niet op kamer 10 te slapen. Deze kamer bevindt zich op de begane grond naast de entree van een lange hal naar de andere kamers. Ook is deze kamer naast het trappenhuis naar de kamers boven. Dus nogmaals: als je een lichte slaper bent dan is deze kamer niet geschikt. Het is een oud hotel en erg gehorig.

23 november 2019

Vandaag opgestaan rond 7 uur. Om 8 uur ontbijten en om 9 uur weg. Op de 22e zijn we gestopt bij punt M60 omdat we doorliepen naar hotel Hoog Holten. Door de bossen, bomenlanen, vlakke omgevingen hebben we vandaag gelopen vanaf punt M60 tot en met het plaatsje Lettele.

We werden in deze wandeling omarmt door de roodkleurige lanen. Geweldig mooi! Ik heb er foto’s van gemaakt. Ook veel paddenstoelen die er in allerlei kleuren aanwezig waren.

Onderweg weer geen horeca en alleen een rustpunt. Deze vind je op kaart 18, punt M35. Komt dat omdat het herfst is? Naar mijn idee is er gewoon niets.

We hebben tot en met kaart 20 en een “slordige” 20km gelopen. In het plaatsje Lettele hebben we een verlate lunch genomen bij een restaurant. Dit restaurant is een beetje “out dated”. Maar na een goede stevige wandeling is een uitsmijter zeker meer dan welkom.

Na het eten hebben we een bus genomen naar Deventer. Nou, bus… het is een wijkbusje. De rit naar Deventer duurt ongeveer 20 min. Let op: dit is een busje wat gereden wordt door vrijwilligers. Dus niet rekenen op de stiptheid van de streekbussen. Je kunt betalen met een OV chipkaart.

Uiteindelijk zijn we rond 15 uur aangekomen in het hotel. We sliepen in het Postillion Hotel. Een modern hotel wat ook dient als business point.

24 november 2019

Vandaag weer begonnen met het wandelen over het Marskramerpad. We zijn om half 11 vertrokken vanaf station Deventer. Door het centrum liepen we naar de kant van de IJssel. Daar wilden we eerst met het naar de overkant alleen die lag nog te wachten aan de andere kant op mensen. Dus we hebben de alternatieve route genomen.

We zijn doorgelopen tot aan Wilp waar we even bij de kerk een pauze hebben gehouden. Helaas was er in Wilp niets open om een kopje koffie te kunnen drinken. Dus, we zijn doorgelopen.

Vanaf Wilp tot en met Appense Bos hebben eigenlijk over een dijk gelopen. Daar kan je niet echt naast elkaar wandelen omdat het pad te smal is.

We hebben vandaag een kleine 18km gewandeld en zijn bij Klarenbeek gestopt.

Verandering van herkenningspunten in het Marskramerpad

Op kaart 18 moet je volgens de beschrijving van het Marskramerpad een tunnel door. Dat is bij M39. Let op: dit schooltje is voor de helft gesloopt. Dus loop het tunneltje door naar boven, ga links het bos in. Op de bomen is een stempel gezet met een markering voor het Marskramerpad. Je vind dan de route weer.

Geen horeca onderweg

Als je kaart 13 t/m kaart 25 loopt dan zijn er geen horecagelegenheden om even wat te eten of drinken. Behalve, gelukkig, een oplaadpunt voor campers e.d. Alleen is dat pas bij kaart 14, N22. Op kaart 18, waar 19 begint bij H35, is ook een rustpunt.

Dus: neem water mee in bijvoorbeeld een camelbag. Deze kan je makkelijk in je rugzak stoppen en met een tuutje kan je hier makkelijk uit drinken tijdens het wandelen. Deze kan je hier bestellen.

Foto’s van het tweede deel van het Marskramerpad

Foto’s 22 november

[av_gallery ids=’293,294,295,296,298,297,299,300,301,302,303,304,305,306,307,308,309,310,311,312,315,316,318,319,320,322,321,323,327,325,326,328,324′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-7nuo6′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

 

Geef een reactie