Foto's van brievenbussen

Ook de nieuwsbrief geschikt maken voor mobiele bezoekers

Vandaag ontving ik alweer de zoveelste nieuwsbrief van een organisatie waarbij ik heel erg m’n best moet doen om te lezen. Hele kleine letters en veel tekst. In dit blogje vertel ik je meer over nieuwsbrieven geschikt maken voor mobiele bezoekers.

Mobiele bezoekers

Wie zijn dit? Dit zijn de mensen die veel onderweg zijn, de mensen die een telefoon aan hun hand hebben vastgekit, bezoekers die niet veel hebben met een vast apparaat als een laptop of computer.

Nieuwsbrieven nog steeds hip!

Ja, die worden nog steeds verzonden aan mensen. Je staat echt versteld hoeveel mensen er een nieuwsbrief willen ontvangen. Als tester heb ik bij veel opdrachtgevers gezien hoeveel animo er is. Dus heb je een website? Overweeg eens om content of andere informatie aan te bieden via een nieuwsbrief. Verderop in dit artikel heb ik een aantal diensten voor je in een lijstje gezet die je kunnen helpen.

Maak nieuwsbrieven geschikt voor mobiele bezoekers

Net heb ik je verteld over de mobiele bezoekers. Die willen op hun telefoon die nieuwsbrief die jij hebt of gaat verzenden graag lezen. Zorg er voor dat de lezer niet hoeft:

  • in te zoomen
  • van links naar rechts hoeft te scrollen
  • lange teksten hoeft te lezen

Tools om nieuwsbrieven te maken

Hieronder 2 websites waar je nieuwsbrieven mee kan maken. Deze diensten zijn geschikt om nieuwsbrieven te schrijven voor mobiele bezoekers.

Ik hoop je met deze tips weer verder te hebben geholpen! Succes!