Agile Testen in de Praktijk
Training Agile Testen in de Praktijk

Wil jij meer leren over het Agile Testen? Dan kan ik je de training aanraden die ik onlangs heb gemaakt. Via Udemy kan je online, op jouw tempo, de online training volgen en de basis leren over Agile Testen in de Praktijk.

Allan Test
Allan Test

Websites laten testen, een webapplicatie of een ander product dat getest moet worden? Dat kan Allan voor u doen. Ik heb jaren ervaring met het testen van websites en online programma’s voor intern gebruik.

previous arrow
next arrow

Testtips // Hoe test je een webformulier

Om een ​​formulier te testen, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen. In dit artikel heb ik een effectieve en eenvoudige checklist voor je.

  • Controleer of het formulier goed werkt op verschillende apparaten en browsers. Test het op zowel desktopcomputers als mobiele apparaten om ervoor te zorgen dat het op alle schermformaten goed wordt weergegeven.
  • Ga na of alle verplichte velden correct worden afgedwongen. Probeer het formulier in te dienen zonder verplichte velden in te vullen om ervoor te zorgen dat het systeem de gebruiker prompt om deze in te vullen.
  • Controleer of de validatie van de ingevoerde gegevens correct werkt. Probeer ongeldige gegevens in te voeren om te controleren of het formulier gebruikersfouten detecteert en juiste feedback geeft.
  • Test het verzenden van het formulier en zorg ervoor dat de ingediende informatie correct wordt verwerkt.
  • Controleer of de gegevens correct worden opgeslagen in de database of het systeem waar het formulier naar verzendt.
  • Test eventuele specifieke functionaliteiten van het formulier, zoals het uploaden van bestanden, het selecteren van opties uit een dropdown-menu en het aanvinken van selectievakjes.
  • Verifieer of er meldingen worden weergegeven wanneer er iets misgaat, zoals een foutmelding wanneer het formulier niet kan worden ingediend of wanneer er technische problemen optreden.
  • Vraag ook anderen om het formulier te testen en feedback te geven. Soms kunnen andere perspectieven helpen om problemen of verbeteringen te identificeren die je misschien over het hoofd hebt gezien.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het testen van je formulier! Laat het me weten als je nog verdere vragen hebt door een reactie achter te laten in de comments!

Succes!

Zoek je een Agile tester?

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld van hoe je iets kunt testen. Ben je op zoek naar een Agile tester? Dan kan je mij een bericht sturen. Wie weet wat ik voor jou kan beteken.